Reis Blog

Hier tref je de laatste nieuwe reisverhalen aan uit het blog van Magische Spirituele Reizen.

Spirituele Reis naar Glastonbury - Samhain 2012

Met veel plezier presenteren we de nieuwste promotievideo van Magische Spirituele Reizen!

26 okt. t/m 2 nov. 2012: Beleef een Magische Spirituele Reis tijdens de bijzondere periode van Samhain 2012 naar het mystieke Glastonbury, ook bekend als Avalon. Het thema van deze bijzondere spirituele vakantie is het Zwaan Medicijn of Swan Medicine. Je kunt de video beneden bekijken om een indruk te krijgen van de inhoud van deze magische reis naar Engeland.

En als je dan nog meer wilt lezen, kijk dan op http://magische-spirituele-reizen.nl/glastonbury-avalon/56-reis-samhain-2012-swan-medicine-spirituele-reis-naar-avalon.html voor meer informatie.

De Magie van Cornwall

Je kunt de Spirit van deze plek bijna zien!
De magie van Cornwall

Één van de belangrijkste onderdelen van de Magische Spirituele Reizen is dat wat je niet kunt vastpakken of laten zien. Het zit 'verborgen' in de energie van het landschap en het heeft een eigen bewustzijn. Net zoals wij ons bewust zijn van onze omgeving, zo is de omgeving zich bewust van jou. Doordat 'zij' geen mond hebben om van zich te laten horen, en ook geen handen hebben om de jouwe te schudden, lijkt het alsof er 'niets' is. 

Maar wanneer je voorbij de uiterlijke vorm gaat en jezelf afstemt op 'het vormeloze' dat ook wel 'Spirit' of "Energie" wordt genoemd, dan kun je ervaren dat er 'iets' op jouw toenadering heeft gewacht. In gadeslaande stilte en onvoorwaardelijke ondersteuning heeft het bewustzijn of Spirit van een plaats, van een steen, van een vogel of van het water jou gedragen. Zodra jij bewust een verbinding maakt met deze vele onzichtbare vrienden en vriendinnen van jouw ziel, dan gaat er een golf van vreugde door hen heen. Die vreugde stroomt ook door de plek waarop zij staan, door de aarde die hen ondersteund en door het universum dat ons allen herbergt! In het web van het leven is alles met onzichtbare draden aan elkaar verbonden. 

Seed of Life steencirkel van Ba & Hamish Miller
Telkens wanneer wij weer één van die ragfijne verbindingen van het levensweb 'repareren', wordt het web gezonder, krachtiger en heel. Vergeten waarheden herstellen zich en we kunnen ons weer onze plek binnen Creatie herinneren. En daarmee in liefde en dankbaarheid naar deze waarheid gaan leven.

Zulk is de onzichtbare kracht die achter alle fysieke verschijningen zit. En zulk is de magie die er in een landschap te vinden zijn. En dát is waar wij jou graag kennis mee willen laten maken tijdens onze bijzondere reizen en spirituele vakantie. 
Bijvoorbeeld tijdens de Spirituele Reis naar Cornwall. Een impressie van dit wonderbaarlijke land en haar bewustzijn zie je op de foto's in dit blog. Wellicht merk je meteen op dat alle elementen hier aanwezig zijn: water, aarde, lucht, vuur en Spirit. Ze zijn zelfs zo nadrukkelijk aanwezig in dit mooie puntje van Zuid-Engeland dat zij de ideale voedingsbodem en ondersteuning vormen voor jouw innerlijke transformatie. 

Stenen zijn onze 'eerste' voorouders
Misschien is de levendigheid van het Cornwallse landschap een gevolg van de samenwerking tussen de oude beschavingen die zich hier vestigden en het land. Deze mensen wisten hun plek binnen het web van het leven. Zij waren zich bewust van alle uitingen van bewustzijn in de hele Creatie en ze kenden hun kracht als co-creator van de wereld. Zo herinnerden zij zich dat de stenen en rotsen onze eerste voorouders zijn. De stenen zijn de eerste bouwers aan de droom van het creëren van een materiële wereld. Onze moedige stenen pioniers namen de taak op zich om onze realiteit een vaste bodem te geven! Letterlijk en figuurlijk. De stenen vormen de ruggengraat van de aarde. Zij zijn onze 'rots in de branding' - altijd geweest. Zij vragen niets terug ervoor maar halen hun vreugde uit onze herkenning van hun rol als vrienden. 

Wanneer je deze woorden tot jouw hart laat doordringen, kan er een heling van onze verbinding met het leven plaats vinden die zo krachtig resoneert in het universele web dat er overal spontane helingen kunnen optreden. Dat is de manier waarop jouw transformatie ook de transformatie van al het leven is. Elk helend stapje dat jij over het landschap wandelt, brengt de hele wereld een stukje dichterbij 'verlichting' . En misschien kun je verlichting dan zien als het 'lichter worden' van de innerlijke structuren van het levensweb.

Steen tilt je op naar een hogere visie
Een andere mooie symbolische eigenschap van steen is dat het ons optilt naar een hogere visie. Wanneer we een klif of rotspartij oplopen, komen we onderweg onze persoonlijke uitdagingen tegen. De tocht omhoog vergt aandacht. Heel bewust van het pad of de grond onder onze voeten, zoeken we naar een manier waarop we de top kunnen bereiken. Eenmaal boven is het panorama een pleister op de wond van ons gevoel van afgescheidenheid. Op de hoge vaak winderige vlakten van een heuvel of rots voelen wij ons juist héél erg verbonden met al het leven. Symbolisch staan we dan in het domein van het kruin chakra, de plek waarmee we vanuit de aarde een verbinding maken naar de hemel. Je kunt dit het zien als de brug tussen jouw persoonlijke alledaagse zelf en jouw Goddelijke Zelf dat jouw leven met andere ogen ziet. Geïnspireerd door diens hogere wijsheid kun je duidelijk inzicht ervaren over jouw levenspad. Daarom zitten heuveltoppen of kliffen (of andere hoge plaatsen) altijd in onze spirituele vakanties verwerkt.

Er is nog zoveel moois te vertellen over de Magische Spirituele Reizen, maar dat is voor een volgende blog. Ik hoop dat je genoten hebt van deze korte 'reis' door de Magie van Cornwall. Als toegift kun je hier een You Tube video bekijken van de Spirituele Reis naar Cornwall bekijken. 

De eerstvolgende reis is gepland van 27 april t/m 6 of 7 mei 2012.

Max. 6 avonturiers kunnen mee op deze bijzondere vakantie in magisch Zuid-Engeland.
 
Heart Blessings,

Nathascha Heijen
http://invaconsult.com.ua/ http://invaconsult.com.ua/