REIS 2014: Samhain Magische Spirituele Reis naar West Cornwall

Samhain 2014 in Cornwall31 oktober t/m 7 november

(afhankelijk van de startdatum van de accommodatie kunnen de uiteindelijke reisdata nog licht afwijken)

8-daagse magische spirituele reis naar Penwith, West Cornwall (UK)

Inschrijvingen open

Het verloren Land van Lyonesse, megalieten en zingende heuveltoppen. Dromen en werken met de Spirit van het land, de mythen en legenden van reuzen, piskies en geesten. Laat je raken door de invloed van de megalieten en aarde-energie lijnen van West Cornwall.

Wij begeleiden maximaal 6 deelnemers op een bijzondere magische spirituele reis naar het West Penwith gedeelte van het oude 'Kernow' (Cornwall); een land van heksen, druïden, magiërs, piskies, elfen en wijze vrouwen. Cornwall ligt bezaaid met steencirkels, helende bronnen, oude forten, magische grotten, elfenbosjes en rotswezens. Prachtig heuvellandschappen wisselen zich af met steile kliffen, wittte stranden en de blauwe oceaan. In de Samhain periode vieren we het Keltische Nieuwjaar. We komen tot rust van een jaar vol creaties en bezigheden en nu is het tijd om een tandje lager te schakelen en naar binnen te keren om ons voor te bereiden op de winterperiode. Elke dag van je reis is gevuld met mystiek, natuurlijke schoonheid, magie, verrassing, humor en spiritualiteit!

West Cornwall en Lyonesse

Wat nu Land's End heet en waar het land de Atlantische oceaan ontmoet, werd door de Romeinen Belerion genoemd vanwege de woeste stormen. Tussen Land's End en de Scilly eilanden die op een heldere dag aan de horizon te zien zijn, ligt het verloren land van Lyonesse (bekend uit de Koning Arthur legende). Toch claimen mensen dat ze regelmatig verzonken bosgrond zien op de bodem van de oceaan die Cornwall en de Scilly eilanden scheidt.

Thema : Samhain

Samhain wordt in Cornwall dat nog veel Keltische invloeden behouden heeft, betekenisvol en uitbundig gevierd. Het heet daar anders: Alantide of Nos Calan Gwafand in de Cornwallse Keltische tong. Dit oeroude festival van het eren van wat 'dood' gaat/is, vindt plaats in een magische tijd waarin de sluiers die deze wereld scheiden van de Andere Wereld, heel dun zijn. Vuren branden op de heuveltoppen en de mensen komen samen om spookverhalen en mysteriën te delen en om elkaar de Allan appels te geven, een oude traditie uit de Penzance streek waarmee men elkaar geluk wenste voor de komende winter.  Het woord Samhain betekent de maand 'november'. De link naar Halloween is pas veel later gelegd en in de hedendaagse Halloween vieringen kunnen we nog de echo's van de oudere betekenins van Samhain terug vinden, zoals de pompoen lantaarns. We zullen je tijdens de reis inspireren met meer informatie hierover en natuurlijk gaan we het ERVAREN. Dat zegt meer dan woorden!

Neem een tijdje vrij om diepe interactie met de Natuur en Spirit aan te gaan!

Maria & Michaël aarde-energiebanen

Laat je meevoeren naar de Michaël en Maria energielijnen en bezoek plaatsen uit Hamish Miller's baanbrekende boek over aarde-energieën: The Sun and the Serpent. In West Cornwall, bij de rotsformatie Carn lês Boel die hoog boven de blauwe oceaan uitsteekt, komen de Maria- en Michaël drakenpaden (aarde energiebanen) voor het eerst aan land en we volgen hen op hun pad dat zich al 'dansend' een weg door het oude en mystieke landschap baant en zich diverse malen kruist op de (prehistorische) heilige plaatsen van onze voorouders. Op deze krachtplaatsen kunnen we gemakkelijk afstemmen op het 'Heilige Huwelijk' van de mannelijke en vrouwelijke principes die in jou en in het land om je heen werken. Op zulke plekken wordt nog steeds de creatiekracht van het land gevierd en geëerd.

Bovenstaand filmpje toont beelden uit Cornwall.

De reis is verrassend en magisch - een ervaring waar je met een warm hart aan terugdenkt. Elke reis die wij ondernemen is weer uniek, vol met momenten van wonderlijke ervaringen, contact met de Aarde en samenwerking met de natuur. We kunnen niet alles voorspellen wat er gaat gebeuren maar dat maakt het juist zo magisch!

Programma in het kort

Tijdens deze spirituele vakantie ga je samenwerken met de krachten en elementen van de aarde; ontdekken, inzicht ontvangen en omzetten naar actie. Zo zullen we als Keltische avonturiers de energie van het zich terugtrekkende, rustende land in ons kunnen voelen; het neemt ons mee op een lager ritme van 'zijn' en helpt ons in een staat van dieper weten en diepere visie te komen.

Wij willen je graag begeleiden op een innerlijke en uiterlijke reis die terugvoert naar levenskracht! De ervaring van jouw verbinding met de Aarde, het reisthema en de subtiele invloeden van de energetisch geladen aardelijnen staan centraal in deze reis vol vreugde en wijsheid. Het is een lust voor de zintuigen en voor iedereen die zich wilt verdiepen in oerlandschap met bronnen, grotten, heuvels, stenen monumenten, bomen, aardewerken of drakenpaden.

Je hebt voor deze bijzondere vakanties geen specifieke voorkennis nodig; alles wat je nodig hebt zit al in jou besloten.Je hoeft alleen een open mind mee te nemen. Het magisch werk op deze spirituele reis is makkelijk toegankelijk.

Tijdens de 'Spirit of Cornwall' magische spirituele reizen gaan we de mooie en mystieke plekjes van West Penwith niet alleen verkennen maar er ook magisch mee werken, o.a. door middel van meditatie, opdrachten, verkenning, healing en ritueel. In tegenstelling tot een typisch touristische reis is deze bijzondere spirituele vakantie eerder een diep transformerende belevenis! Wij leiden en begeleiden je naar (kracht) plekken, eeuwenoude tradities en vriendelijke lokale mensen met interessante verhalen of activiteiten. Het is een reis die inspeelt op het moment en waarbij er ook ruimte is om op eigen onderzoek uit te gaan. Door met kleine groepen van max. 6 personen te werken kunnen wij ook de innerlijke reis van onze reizigers voldoende (professionele) aandacht geven.

Voorbeelden van activiteiten die je op deze reis zou kunnen meemaken, zijn:

 • Carn Lês Boel en de Drakenpaden van mystiek Engeland
 • Dwars door het water naar de pelgrimsplaats St.Michaels Mount alwaar maar liefst 4 hoofd meridianen van aarde energie samenkomen!
 • Een heel aardse wandeling naar de afgelegen en mysterieuze steencirkel Boscawen'un.
 • Middels oud folkloristisch ritueel kijken we naar de Andere Wereld en vragen om heling (balans) door samen te werken met het Men-an-Tol monument.
 • We wassen ons met het heilige water van Madron's Well diep in het elfenbos maar laat je niet verleiden om van het pad af te geraken; de elfen zijn ontdeugend hier!
 • We nemen deel aan een of meerdere lokale Samhain vieringen (indien binnen de reisdata o.a. bij 'The Seed' steencirkel die wijlen Hamish en zijn vrouw Ba hebben aangelegd, in deze mooie tuin houden we ook een Vision Quest).
 • Alsia Well, een oeroude godinnenbron
 • Wandelen en genieten van Kynance Cove
 • Stem je af op de uit rotsen gehouwen vormgegeven droom en levenskracht van één bijzondere en moedige vrouw tijdens ons bezoek aan het Minack openlucht theater dat uitkijkt over de blauwe zee en gehuld is in de geuren van de subtropische tuinen.

Dit is maar een kleine opsomming maar er wacht nog veel meer hartverwarmend moois op je in deze bijzondere reis, we verklappen nog niet alles. In de reis komen in elk geval alle elementen terug: de aarde, het water, het vuur, de lucht en spirit. We bedanken hen voor hun gaven in 2014 en bereiden ons voor op de rustperiode die ons naar 2015 wiegt.

Toch komt ook de 'toerist in ons' aan zijn trekken: slenteren door gezellige havenplaaten met smalle dorpssteegjes en authentieke winkeltjes, ijsjes of fish & chips ('chips' zijn frietjes, wil je liever chips... dan vraag je om 'crisps') of een traditionele Cornish Pasty eten aan de kade (en proberen de zeemeeuwen op afstand te houden), Engelse tea rooms en rustige witte zandstranden. Eigenlijk teveel om op te noemen en bovendien doen woorden geen recht aan deze plekken. Je zou het zelf moeten beleven, dan snap je waarom wij zo enthousiast zijn over West Cornwall.

Neem ook vooral je sjamaanse trommel of wichelroeden mee (indien je deze bezit) want er zal gelegenheid zijn om hiermee te werken!

Het meer gedetailleerde magische reisprogramma ontvangen de deelnemers begin oktober 2014. Laat je verrassen!

Deelname

cornwall-promo-blackboardSamhain 2014 Magische Spirituele Reis naar West Cornwall

Er is plaats voor maximaal 5 tot 6 avonturiers.

Wandelniveau: gemiddeld. Deze reis bevat wandelingen tot max. 1 à 2 km, meestal op effen, licht stijgend en stijgend terrein, soms modderig, soms onbeschermd op open vlakte. Goede waterdichte wandelschoenen zijn noodzakelijk en regenkleding is incidenteel nodig. De meeste wandelingen zijn naar en van een te bezoeken programma onderdeel, varierend van een wandeling van een kwartier tot ca. een uur.

Wat zijn de unieke kenmerken van een magische spirituele reis onder begeleiding van Celtic Inspiration?

Praktische deelnamer informatie lees je hier.

Ervaringen van deelnemers aan een spirituele reis

Reissom

Samhain 2014 Magische Spirituele Reis naar West Cornwall

De reissom voor 8 dagen/7 nachten bedraagt € 1150.

Inclusief:

 • 7 overnachtingen in een self-catering vakantiewoning/cottage op basis van gedeelde 2-persoons slaapkamers (twee losse bedden) en gedeelde badkamers. Koppels krijgen indien mogelijk een kamer met 1 groot bed.
 • airconditioned vervoer in minibus tijdens het reisprogramma (naar programmaonderdelen van het reisprogramma)
 • deelname aan het bijzondere propramma vol magische zingeving
 • entreegeld voor zover vermeld in het programma
 • coaching c.q. persoonlijke begeleiding door Mario en Nathascha van Celtic Inspiration

Niet inbegrepen

 • Het vervoer naar Penzance in Cornwall - en het vervoer van daaruit terug naar Nederland. Tips en suggesties staan beneden.
 • Reis- en annuleringsverzekering (zelf regelen)
 • Maaltijden / drank (de kosten hiervan heb je zelf in de hand, normaal gesproken gemiddeld € 15 -20 per dag)
 • Persoonlijke uitgaven (denk hierbij bijv. aan: winkelen, telefoneren, entreegeld voor andere plaatsen dan inbegrepen in de reissom - etc.)

Vervoerstips & suggesties

Samhain 2014 Magische Spirituele Reis naar West Cornwall

Vliegen naar Exeter Airport en een trein naar Penzance

Het vervoer naar het startpunt van deze reis - Penzance in Cornwall - en het vervoer van daaruit terug naar Nederland zit niet standaard inbegrepen in de reissom.

Een manier om in Penzance, Cornwall te geraken is om een vliegticket van Amsterdam Airport naar Exeter Airport te kopen met Flybe.com.

Je kunt een ticket online bestellen en betalen via de website van Flybe. We adviseren om een ticket pas te boeken zodra je van ons de bevestiging hebt gekregen dat de reis defnitief door zal gaan.

Flybe Reistijden van Amsterdam naar Exeter Airport:

31 oktober - vertrek 13:30 / Aankomst 14:10 lokale tijd, vluchtnummer BE1534 (retourticket ligt meestal op ca. 150 euro incl 20 kg koffer en handbagage)
7 november - retour ....... / Aankomst ..... in Amsterdam, vluchtnummer BE1533 (tijden nog in te vullen zodra de najaar timetable van Flybe .com online komt)

Vanaf Exeter Airport kun je met een korte busrit naar St Davids treinstation in Exeter. De trein van Exeter St Davids station naar Penzance met National Rail rijdt elk uur/soms 2 x per uur en kost ca. 19 GBP voor een enkeltje. De rit duurt ca. 3,5 uur en kent prachtige (kust)panorama's.

Je wordt op Penzance treinstation afgehaald om ca. ...... op 31 oktober en weer afgezet op 7 november om ca. ........ uur. (tijden nog in te vullen gebaseerd op de Flybe.com najaar timetable)

Eigen vervoer naar Penzance

Het vervoer naar het startpunt van deze reis - Penzance in Cornwall- en het vervoer van daaruit terug naar Nederland zit niet standaard inbegrepen in de reissom.

Sommige mensen vinden het fijn om op eigen gelegenheid naar Cornwall te rijden omdat ze voor of na de reis er zelf nog een verblijf aan vast willen plakken.

Zij melden zich dan op de startdag van de reis op een nog nader te informeren tijdstip, bij de accommodatie. Het eigen vervoer blijft tijdens de Magische Spirituele Reis staan bij de accommodatie (of in diens omgeving). Vervoer tijdens de reis vindt gezamenlijk plaats met de minibus.

Goedkoopste transport naar UK

Er is een ZEER goedkoop reisalternatief als je het niet erg vindt om lang in een bus te zitten: www.megabus.com (kies vertrek Amsterdam of Rotterdam naar Exeter).
De trein van Exeter St Davids station naar Penzance met National Rail rijdt elk uur/soms 2 x per uur en kost ca. 19 GBP voor een enkeltje. De rit duurt ca. 3,5 uur en kent prachtige (kust)panorama's.

Je wordt op Penzance treinstation afgehaald om ca. ...... op 31 oktober en weer afgezet op 7 november om ca. ........ uur. (tijden nog in te vullen gebaseerd op de Flybe.com najaar timetable)

Inschrijving & betaling

Samhain 2014 Magische Spirituele Reis naar West Cornwall

Inschrijven kan hier (klik op deze link)

U kunt zich vrijblijvend inschrijven op de lijst met geïnteresseerden. Zodra een reis actueel wordt, ontvangen de geïnteresseerden een vrijblijvende email met het inschrijfformulier. Bij daadwerkelijke inschrijving voor een reis vragen wij het inschrijfformulier te retourneren.  U hoeft echter pas te betalen zodra er zich 4 of meer geïnteresseerden zich definitief inschrijven voor de reis. Op dat moment sturen wij de inschrijvers een email met daarin een proforma factuur ter betaling. Na de ontvangst van de (aan)betaling is uw plekje op de reis definitief gereserveerd en u ontvangt een deelnemersbewijs/factuur. Deze heeft u tevens nodig bij het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering.

Inschrijvingen sluiten op 1 september 2014 of eerder - indien de reis al volgeboekt is.

Betaling -  kunt kiezen uit:

1) Aanbetaling (niet terugbetaalbaar) van € 200 bij inschrijving, restant € 950 te betalen voor 1 september 2014 door overmaking op bankrekening NL91TRIO0390270431 t.n.v. GFMC Heijen o.v.v. Cornwall 2014.

Belangrijk om te weten is dat u bij zich bij 'inschrijving met aanbetaling' toch verplicht tot het betalen van de gehele reissom, ook als blijkt dat u na de aanbetaling onverwacht de reis moet annuleren (het resterende reisbedrag vervalt dan niet). Maar mochten we uw plek kunnen opvullen met een vervangende betalende reiziger, dan hoeft u de resterende som niet alsnog te betalen. De aanbetaling kan niet worden terugbetaald. Wij adviseren altijd om een reis- en annuleringsverzekering te nemen.

2) Betaling van de gehele reissom € 1150 ineens bij inschrijving door overmaking op bankrekening NL91TRIO0390270431 t.n.v. GFMC Heijen o.v.v. Cornwall 2014.

TIP: Er is een prachtige Samhain meditatie als download (.mp3) beschikbaar bij Celtic Inspiration's online shop. Als deelnemende reiziger ontvang je deze download meditatie GRATIS.

facebookTwitter-2youtube-2blogger

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

logo-clean-bits-nl-120