Beltane in Cornwall: 'Sacred Union' magische spirituele reis van 27 april t/m 6 mei 2012

Vier Beltane in Cornwall tijdens een spirituele vakantie!

27 april t/m 6 mei 2012

In 2013 is er een 'Lady of the Gift' Beltane reis naar Cornwall van 27 april t/m 6 mei 2013. Je kunt alvast je interesse ervoor kenbaar maken zodat je op de hoogte gehouden wordt van de ontwikkelingen.!

10-daagse magische spirituele reis naar West Penwith, Cornwall (UK)

Thema : Sacred Union / Heilig Huwelijk

Wij begeleiden maximaal 6 deelnemers op een bijzondere magische spirituele reis naar het West Penwith gedeelte van het oude 'Kernow' (Cornwall), een land van heksen, druïden, magiërs, piskies, elfen en wijze vrouwen. De mythe gaat dat rondom dit voormalige Keltische gebied, ooit het land Lyonesse lag maar helaas is dat grotendeels gezonken. Toch claimen mensen dat ze regelmatig verzonken bosgrond zien op de bodem van de oceaan die Cornwall en de Scilly eilanden scheidt. In Cornwall treffen we ook een link aan naar (de jonge) Koning Arthur en de magiër Merlijn. Cornwall ligt bezaaid met steencirkels, helende bronnen, oude forten, magische grotten, elfenbosjes en rotswezens. Prachtig heuvellandschappen wisselen zich af met steile kliffen, wittte stranden en de blauwe oceaan. In de Beltane periode hebben de bossen een blauw tapijt van Bluebell bloemen en kroont de meidoorn de heggen met witte geurende bloesem. Elke dag van je reis is gevuld met mystiek, natuurlijke schoonheid, magie, verrassing, humor en spiritualiteit!  Laat je meevoeren op de Michaël en Maria energielijnen en bezoek plaatsen uit Hamish Miller's baanbrekende boek over aarde-energieën: The Sun and the Serpent.

Het woord Beltane komt van 'Bealtaine' in de Gaelic taal en betekent de maand mei. Maar het verwijst ook naar het festival dat elk jaar plaats vindt op de eerste dag van mei in Cornwall en ook in Ierland, Wales en Bretagne. Het Beltane festival wordt in de voormalige Keltische gebieden nog steeds elk jaar gevierd door folkloristische evenementen en is in essentie een viering van de 'Levenskracht'.

Neem een tijdje vrij om diepe interactie met de Natuur en Spirit aan te gaan!

De bijzondere spirituele Cornwall reizen starten in het uiterste puntje van Zuid-Engeland, bij de rotsformatie Carn lês Boel die hoog boven de blauwe oceaan uitsteekt. Hier komen de Maria- en Michaël drakenpaden (aarde energiebanen) voor het eerst aan land en we volgen hen op hun pad dat zich al 'dansend' een weg door het oude en mystieke landschap baant en zich diverse malen kruist op de (prehistorische) heilige plaatsen van onze voorouders. Op deze krachtplaatsen kunnen we gemakkelijk afstemmen op het 'Heilige Huwelijk' van het goddelijke mannelijke en het goddelijke vrouwelijk in jou en in het land. Op zulke plekken wordt nog steeds de creatiekracht van het land gevierd en geëerd.

Tijdens deze spirituele vakantie ga je samenwerken met de krachten en elementen van de aarde; ontdekken, inzicht ontvangen en omzetten naar actie. Zo zullen we als Keltische avonturiers de energie van de bruisende drakenpaden in ons kunnen voelen; we worden opgeladen met de energie van het Beltane vuur dat in ons en in het land om ons heen sprankelt. Het Heilige Huwelijk tussen de Creator in ons met Moeder Aarde en de vereniging van het heilige mannelijke en vrouwelijke (zowel van de zon & aarde, de Green Man & Lentegodin als van de Michaël- & Maria energielijnen) zal als een rode draad door de reis heen verweven zijn!

Wij willen je graag begeleiden op een innerlijke en uiterlijke reis die terugvoert naar de oorsprong, naar levenskracht! De ervaring van jouw verbinding met de Aarde en de subtiele invloeden van de energetisch geladen aardelijnen staan centraal in deze reis vol voorouderlijke wijsheid. Het is vooral een reis naar de ware kracht die de gehele natuur doorspekt en een lust voor de zintuigen voor iedereen die zich wilt verdiepen in het Keltische heilige landschap van bronnen, grotten, heuvels, stenen monumenten, bomen, aardewerken of drakenpaden.

Je hebt voor deze bijzondere vakanties geen specifieke voorkennis nodig; alles wat je nodig hebt zit al in jou besloten.Je hoeft alleen een open mind mee te nemen. Het magisch werk op deze spirituele reis is makkelijk toegankelijk.

De reis is verrassend en magisch - een ervaring waar je met een warm hart aan terugdenkt. Elke reis die wij ondernemen is weer uniek, vol met momenten van wonderlijke ervaringen, contact met de Aarde en samenwerking met de natuur. We kunnen niet alles voorspellen wat er gaat gebeuren maar dat maakt het juist zo magisch!

Programma in het kort

Tijdens de 'Spirit of Cornwall' magische spirituele reizen gaan we de mooie en mystieke plekjes van West Penwith niet alleen verkennen maar er ook magisch mee werken, o.a. door middel van meditatie, opdrachten, verkenning, healing en ritueel. In tegenstelling tot een typisch touristische reis is deze bijzondere spirituele vakantie eerder een diep transformerende belevenis! Wij leiden en begeleiden je naar (kracht) plekken, eeuwenoude tradities en vriendelijke lokale mensen met interessante verhalen of activiteiten. Het is een reis die inspeelt op het moment en waarbij er ook ruimte is om op eigen onderzoek uit te gaan. Door met kleine groepen van max. 6 personen te werken kunnen wij ook de innerlijke reis van onze reizigers voldoende (professionele) aandacht geven.

Plaatsen waarmee je in verbinding komt tijdens deze magische spirituele reis naar West Cornwall zijn:

 • Een elementen wandeling naar Carn Lês Boel en het eerste verbinden met de Levenskracht Drakenpaden van mystiek Engeland
 • Dwars door het water naar de pelgrimsplaats St.Michaels Mount alwaar maar liefst 4 hoofd meridianen van aarde energie samenkomen!
 • Een heel aardse wandeling door de voorjaarsgeluiden van vogels en insecten naar de afgelegen steencirkel Boscawen'un waar we ons zullen afstemmen op het ritme van de aarde als bruid en de zon als bruidegom
 • Middels oud folkloristisch ritueel kijken we naar de Andere Wereld en vragen om heling (balans) van het Heilige Vrouwelijke en het Heilige Mannelijke in onszelf door samen te werken met het Men-an-Tol monument.
 • We wassen ons met het heilige water van Madron's Well diep in het elfenbos maar laat je niet verleiden om van het pad af te geraken; de elfen zijn ontdeugend hier!
 • We zullen het vuur van de Cornwallse Beltane vieringen voelen wanneer we  deelnemen aan een of meerdere lokale Beltane vieringen (o.a. bij 'The Seed' steencirkel die wijlen Hamish en zijn vrouw Ba hebben aangelegd).
 • Stem je af op de uit rotsen gehouwen vormgegeven droom en levenskracht van één bijzondere en moedige vrouw tijdens ons bezoek aan het Minack openlucht theater dat uitkijkt over de blauwe zee en gehuld is in de geuren van de subtropische tuinen.
 • Verweven in de opdrachten werk je met de kracht in de aarde en in het bijzonder met de kracht van de Green Man (de Groene Man uit de Natuur) wanneer je op pad gaat in een bos vol jong groen met een tapijt van de blauwe bluebell bloemen.
 • 2012 is het jaar van de waterdraak in de Chinese Astrologie, maar de draak is ook een symbool van de pure levenskracht. We besteden aandacht aan de thema's Water & Draak 2012 tijdens een bezoek aan een prachtige ruige waterplek.
 • Op 5 mei nemen we deel aan een bijzonder experiment i.v.m. de Michaël & Mary drakenpaden: langs de hele lijn zullen mensen zich verbinden met deze aarde energiebanen en voor de aarde zingen (je hoeft geen zangeres/zanger te zijn, de geluiden komen vanuit jouw hart). Vòòr en ná deze gebeurtenis zullen de wichelroede deskundigen van The British Society of Dowsers de energie 'meten' die door deze drakenpaden stromen. Vanaf 5 mei 2012 zal er op elke 5 mei voortaan "International Dowsing Day" gehouden worden, ter ere van wijlen Hamish Miller die op 5 mei jarig was. Wij voegen ons met onze reisgroep bij initiatiefneemster van Earth Singers, Danu Fox bij de rotsformatie boven de Keltische Zee, Carn-Lês-Boels.

Dit is maar een kleine opsomming maar er wacht nog veel meer hartverwarmend moois op je in deze reis, we verklappen nog niet alles. In de reis komen in elk geval alle elementen terug: de aarde, het water, het vuur, de lucht en spirit. Samen weef jij ze tot jouw levenstapijt van 2012!

Toch komt ook de 'toerist in ons' aan zijn trekken: slenteren door gezellige havenplaaten met smalle dorpssteegjes en authentieke winkeltjes, ijsjes of fish & chips ('chips' zijn frietjes, wil je liever chips... dan vraag je om 'crisps') of een traditionele Cornish Pasty eten aan de kade (en proberen de zeemeeuwen op afstand te houden), Engelse tea rooms en rustige witte zandstranden. Eigenlijk teveel om op te noemen en bovendien doen woorden geen recht aan deze plekken. Je zou het zelf moeten beleven, dan snap je waarom wij zo enthousiast zijn over West Cornwall.

Neem ook vooral je sjamaanse trommel of wichelroeden mee (indien je deze bezit) want er zal gelegenheid zijn om hiermee te werken!

Het meer gedetailleerde magische reisprogramma ontvangen de deelnemers begin april 2012. Laat je verrassen!

Meer informatie over Cornwall

Deelname

Max. 6 avonturiers.

In 2013 is er een 'Lady of the Gift' Beltane reis naar Cornwall van 27 april t/m 6 mei 2013. Je kunt alvast je interesse ervoor kenbaar maken zodat je op de hoogte gehouden wordt van de ontwikkelingen.!

Wat zijn de unieke kenmerken van een magische spirituele reis onder begeleiding van Celtic Inspiration?

Praktische deelnamer informatie lees je hier.

Ervaringen van deelnemers aan een spirituele reis

Reissom

De reissom bedraagt € 1150.

Inclusief:

 • 9 overnachtingen ( in een cottage in Zuid-West Cornwall) op basis van gedeelde 2-persoons kamers.
 • airconditioned vervoer in Engeland
 • ophalen bij vliegveld Exeter (UK) en daar ook weer afzetten voor de terugvlucht
 • deelname aan het reispropramma vol magische zingeving, rituelen en ceremoniën
 • coaching c.q. persoonlijke begeleiding door Mario en Nathascha van Celtic Inspiration

Zelf regelen (niet inbegrepen)

 • Reisverzekering/annuleringsverzekering.
 • Maaltijden/drank (deze vallen heel erg mee, zie praktische reisdetails)
 • Vlucht Amsterdam-Schiphol naar Exeter airport met maatschappij Flybe.com. Het leuke van deze maatschappij is trouwens dat zij lager vliegen dan de jets waardoor je een mooi uitzicht hebt op het Engelse landschap en de Zuid-kust.

Vluchtgegevens die je nodig hebt om de juiste vlucht te boeken:

Heenreis: 27 april 2012
Vertrek Amsterdam om 15:40 uur - Aankomst Exeter 16:15 uur

Terugreis: 6 mei 2012
Vertrek Exeter om 14:25 uur - Aankomst in Amsterdam 17:00 uur

Inschrijving & betaling

Inschrijven kan hier

Bij inschrijving voor een reis  sturen wij u een email met daarin een proforma factuur ter betaling. Na de ontvangst van de betaling is uw plekje op de reis definitief gereserveerd en u ontvangt een deelnemersbewijs (factuur). Deze heeft u nodig bij het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering.

De volledige betaling van €1150 zal uiterlijk voor 21 maart 2012 worden overgemaakt op bankrekening 390342599 t.n.v. Celtic Inspiration in Heerlen o.v.v. Beltane 2012.

Bij inschrijving na 21 maart 2012 graag even contact met ons opnemen. We staan u graag te woord!

TIP: Er is een prachtige Beltane meditatie als download (.mp3) beschikbaar bij Celtic Inspiration's online shop. Als deelnemende reiziger ontvang je deze download meditatie GRATIS.

facebookTwitter-2youtube-2blogger

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

logo-clean-bits-nl-120