Traditionele feesten in West Cornwall

De cultuur in Cornwall kent nog vele traditionele feesten en vieringen die ver terug in tijd grijpen. Zij echoën 'oude rituelen en ceremoniën' maar nu in een moderner jasje. Toch is er nog veel van de originele levenswaarheden in bewaard gebleven. Op onze magische spirituele reis naar Cornwall zul je dit met eigen ogen kunnen aanschouwen! Wij hebben ons verdiept in de oersymboliek en betekenissen van deze culturele feesten en kunnen je een andere blik op deze vieringen schenken.

Obby Oss viering in Padstow

Een viering van het Keltische Beltane festival - het Lentefestival dat opgedragen is aan de terugkeer van de Keltische zonnegod Bel die ervoor zorgt dat het land bloeit en groeit en het daglicht laat lengen. Het dorp is versierd met natuurgroen en bloemen worden aan een meipaal bevestigd. Wanneer de mannelijke dansers in het dorp arriveren hebben zij twee Obby Oss-en met zich meegebracht. Eentje wordt de Oude genoemd en de ander is de Blauw Lint Obby Oss (de naam komt van 'hobby horses' - een soort hobbypaardjes van hout).

May Horns

De inwoners van Penzance verwelkomen de zomer met een offiële viering. Het start met een picknick & markt in Trereife en daarna zijn er diverse soorten activiteiten zoals een meipaal aankleding, workshops in tradionele vaardigheden, storytelling en acrobatiek.  De Mei Hoorns worden geblazen door mensen gekleed in wit en groen en behangen met lokale wilde bloemen en natuurgroen. Hierin kunnen we de oude eik of de Groene Man zien. 

facebookTwitter-2youtube-2blogger

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

logo-clean-bits-nl-120