REIS 2013: Samhain in Cornwall: 'Lady of the Gift' magische spirituele reis

Samhain 2013 - Magische Spirituele Reis naar West Cornwall

vrijdag 31 oktober t/m 9 november  2013

10-daagse magische spirituele reis naar Tintagel en Penwith, Zuid-West Cornwall (UK)

Volgeboekt

Het verloren Land van Lyonesse, megalieten en zingende heuveltoppen.
Dromen en werken met Domnu, de Spirit van het land, Merlijn en de invloed van de megalieten en aarde-energie lijnen van Zuid-West Cornwall (dit deel heet Penwith).

Thema : Lady of the Gift

Wij begeleiden maximaal 6 deelnemers op een bijzondere magische spirituele reis naar het West Penwith gedeelte van het oude 'Kernow' (Cornwall); een land van heksen, druïden, magiërs, piskies, elfen en wijze vrouwen. In Cornwall treffen we vele links aan naar (de jonge) Koning Arthur en de magiër Merlijn. Cornwall ligt bezaaid met steencirkels, helende bronnen, oude forten, magische grotten, elfenbosjes en rotswezens. Prachtig heuvellandschappen wisselen zich af met steile kliffen, wittte stranden en de blauwe oceaan. In de Samhain periode vieren we het Keltische Nieuwjaar. We komen tot rust van een jaar vol creaties en bezigheden en nu is het tijd om een tandje lager te schakelen en naar binnen te keren om ons voor te bereiden op de winterperiode. Elke dag van je reis is gevuld met mystiek, natuurlijke schoonheid, magie, verrassing, humor en spiritualiteit!

West Cornwall en Lyonesse

Wat nu Land's End heet en waar het land de Atlantische oceaan ontmoet, werd door de Romeinen Belerion genoemd vanwege de woeste stormen. Tussen Land's End en de Scilly eilanden die op een heldere dag aan de horizon te zien zijn, ligt het verloren land van Lyonesse (bekend uit de Koning Arthur legende). Toch claimen mensen dat ze regelmatig verzonken bosgrond zien op de bodem van de oceaan die Cornwall en de Scilly eilanden scheidt. In Keltische tijden bewoonden de Dumnonii stammen het ZuidWesten van Engeland, misschien wel genoemd naar de Godin Domnu of afgeleidt van het Gaelic Domhnain dat 'van het land' betekent. De mensen van dit oude land en de Godin van de Diepte... mogen ze hun wijsheid en waarheid met ons delen op deze avontuurlijke reis waarin we op zoek gaan naar de essentie van GEVEN, naar de gaven in ons en om ons heen.

Thema : Samhain 

Samhain wordt in Cornwall dat nog veel Keltische invloeden behouden heeft, betekenisvol en uitbundig gevierd. Het heet daar anders: Alantide of Nos Calan Gwafand in de Cornwallse Keltische tong. Dit oeroude festival van het eren van wat 'dood' gaat/is, vindt plaats in een magische tijd waarin de sluiers die deze wereld scheiden van de Andere Wereld, heel dun zijn. Vuren branden op de heuveltoppen en de mensen komen samen om spookverhalen en mysteriën te delen en om elkaar de Allan appels te geven, een oude traditie uit de Penzance streek waarmee men elkaar geluk wenste voor de komende winter.  Het woord Samhain betekent de maand 'november'. De link naar Halloween is pas veel later gelegd en in de hedendaagse Halloween vieringen kunnen we nog de echo's van de oudere betekenins van Samhain terug vinden, zoals de pompoen lantaarns. We zullen je tijdens de reis inspireren met meer informatie hierover en natuurlijk gaan we het ERVAREN. Dat zegt meer dan woorden!

Neem een tijdje vrij om diepe interactie met de Natuur en Spirit aan te gaan!

Tintagel (Grot van Merlijn) & Boscastle (St Nectans glen en het heksenmuseum)

Deze bijzondere spirituele Cornwall reis start en eindingt met het dorpje Tintagel in Noord Cornwall, vlakbij St Nectans Glen waar Koning Arthur, voordat hij op zijn avonturen ging, een waterzegening ontving bij een eeuwenoude waterval in een diepe kloof. Wij starten onze eerste dag ook met een waterzegening voordat we gaan rusten van de lange reis.  Op de tweede ochtend bezoeken we het Heksenmuseum in Boscastle voordat we onze queeste voortzetten richting West Cornwall. In West Cornwall verblijven we 7 nachten voordat we de laatste nacht weer in in Tintagel doorbrengen, in Camelot Castle, hoog op de kliffen boven de oceaan. Daar sluiten we deze mystieke reis af bij St Nectans waterval. Samhain vieren we bij de Seed of Life steencirkel 's avonds op 1 november in West Cornwall.

Maria & Michaël aarde-energiebanen

Laat je meevoeren naar de Michaël en Maria energielijnen en bezoek plaatsen uit Hamish Miller's baanbrekende boek over aarde-energieën: The Sun and the Serpent.In West Cornwall, bij de rotsformatie Carn lês Boel die hoog boven de blauwe oceaan uitsteekt, komen de Maria- en Michaël drakenpaden (aarde energiebanen) voor het eerst aan land en we volgen hen op hun pad dat zich al 'dansend' een weg door het oude en mystieke landschap baant en zich diverse malen kruist op de (prehistorische) heilige plaatsen van onze voorouders. Op deze krachtplaatsen kunnen we gemakkelijk afstemmen op het 'Heilige Huwelijk' van de mannelijke en vrouwelijke principes die in jou en in het land om je heen werken. Op zulke plekken wordt nog steeds de creatiekracht van het land gevierd en geëerd.

Bovenstaand filmpje toont beelden uit Cornwall.

De reis is verrassend en magisch - een ervaring waar je met een warm hart aan terugdenkt. Elke reis die wij ondernemen is weer uniek, vol met momenten van wonderlijke ervaringen, contact met de Aarde en samenwerking met de natuur. We kunnen niet alles voorspellen wat er gaat gebeuren maar dat maakt het juist zo magisch!

Programma in het kort

Tijdens deze spirituele vakantie ga je samenwerken met de krachten en elementen van de aarde; ontdekken, inzicht ontvangen en omzetten naar actie. Zo zullen we als Keltische avonturiers de energie van het zich terugtrekkende, rustende land in ons kunnen voelen; het neemt ons mee op een lager ritme van 'zijn' en helpt ons in een staat van dieper weten en diepere visie te komen.

Wij willen je graag begeleiden op een innerlijke en uiterlijke reis die terugvoert naar levenskracht! De ervaring van jouw verbinding met de Aarde, het reisthema en de subtiele invloeden van de energetisch geladen aardelijnen staan centraal in deze reis vol vreugde en wijsheid. Het is een lust voor de zintuigen en voor iedereen die zich wilt verdiepen in het Keltische heilige landschap van bronnen, grotten, heuvels, stenen monumenten, bomen, aardewerken of drakenpaden.

Je hebt voor deze bijzondere vakanties geen specifieke voorkennis nodig; alles wat je nodig hebt zit al in jou besloten.Je hoeft alleen een open mind mee te nemen. Het magisch werk op deze spirituele reis is makkelijk toegankelijk.

Tijdens de 'Spirit of Cornwall' magische spirituele reizen gaan we de mooie en mystieke plekjes van West Penwith niet alleen verkennen maar er ook magisch mee werken, o.a. door middel van meditatie, opdrachten, verkenning, healing en ritueel. In tegenstelling tot een typisch touristische reis is deze bijzondere spirituele vakantie eerder een diep transformerende belevenis! Wij leiden en begeleiden je naar (kracht) plekken, eeuwenoude tradities en vriendelijke lokale mensen met interessante verhalen of activiteiten. Het is een reis die inspeelt op het moment en waarbij er ook ruimte is om op eigen onderzoek uit te gaan. Door met kleine groepen van max. 6 personen te werken kunnen wij ook de innerlijke reis van onze reizigers voldoende (professionele) aandacht geven.

Plaatsen waarmee je in verbinding komt tijdens deze magische spirituele reis naar West Cornwall zijn:

 • Tintagel, de 'geboorteplaats' van Arthur.
 • Boscastle, het heksenmuseum in Cornwall.
 • St Nectan's watertempel, een oeroude pelgrimsplek
 • De grot van Merlijn aan het azuurblauwe water van de oceaan in Tintagel.
 • Carn Lês Boel en de Drakenpaden van mystiek Engeland
 • Dwars door het water naar de pelgrimsplaats St.Michaels Mount alwaar maar liefst 4 hoofd meridianen van aarde energie samenkomen!
 • Een heel aardse wandeling naar de afgelegen en mysterieuze steencirkel Boscawen'un.
 • Middels oud folkloristisch ritueel kijken we naar de Andere Wereld en vragen om heling (balans) door samen te werken met het Men-an-Tol monument.
 • We wassen ons met het heilige water van Madron's Well diep in het elfenbos maar laat je niet verleiden om van het pad af te geraken; de elfen zijn ontdeugend hier!
 • We nemen deel aan een of meerdere lokale Samhain vieringen (indien binnen de reisdata o.a. bij 'The Seed' steencirkel die wijlen Hamish en zijn vrouw Ba hebben aangelegd, in deze mooie tuin houden we ook een Vision Quest).
 • Stem je af op de uit rotsen gehouwen vormgegeven droom en levenskracht van één bijzondere en moedige vrouw tijdens ons bezoek aan het Minack openlucht theater dat uitkijkt over de blauwe zee en gehuld is in de geuren van de subtropische tuinen.

Dit is maar een kleine opsomming maar er wacht nog veel meer hartverwarmend moois op je in deze bijzondere reis, we verklappen nog niet alles. In de reis komen in elk geval alle elementen terug: de aarde, het water, het vuur, de lucht en spirit. We bedanken hen voor hun gaven in 2013 en bereiden ons voor op de rustperiode die ons naar 2014 wiegt.

Toch komt ook de 'toerist in ons' aan zijn trekken: slenteren door gezellige havenplaaten met smalle dorpssteegjes en authentieke winkeltjes, ijsjes of fish & chips ('chips' zijn frietjes, wil je liever chips... dan vraag je om 'crisps') of een traditionele Cornish Pasty eten aan de kade (en proberen de zeemeeuwen op afstand te houden), Engelse tea rooms en rustige witte zandstranden. Eigenlijk teveel om op te noemen en bovendien doen woorden geen recht aan deze plekken. Je zou het zelf moeten beleven, dan snap je waarom wij zo enthousiast zijn over West Cornwall.

Neem ook vooral je sjamaanse trommel of wichelroeden mee (indien je deze bezit) want er zal gelegenheid zijn om hiermee te werken!

Het meer gedetailleerde magische reisprogramma ontvangen de deelnemers begin oktober 2013. Laat je verrassen!

Meer informatie over Cornwall

Hieronder zie je een viertal horizontale witte tabjes genaamd Deelname, Reissom, Vervoer en Inschrijving. Klik op een tabje om de betreffende informatie daaronder te lezen.

Deelname

Deelname aan deze bijzondere reizen

Samhain 2013 LADY OF THE GIFT Magische Spirituele Reis naar West Cornwall. 

Er is plaats voor max 6 avonturiers. Inschrijvingen open. Huidige status: Volgeboekt

Wandelniveau: gemiddeld. Deze reis bevat wandelingen tot max. 2 km, meestal op oneffen/effen vlak terrein, soms licht stijgend terrein, soms trappen langs een klifwand (maar goed te doen), soms modderig. Goede waterdichte wandelschoenen zijn noodzakelijk en regenkleding is incidenteel nodig. De meeste wandelingen zijn naar en van een te bezoeken programma onderdeel, varierend van een wandeling van een kwartier tot ca. een uur.

Wat zijn de unieke kenmerken van een magische spirituele reis onder begeleiding van Celtic Inspiration?

Praktische deelnamer informatie lees je hier.

Ervaringen van deelnemers aan een spirituele reis

Reissom

Reissom

Samhain 2013 LADY OF THE GIFT Magische Spirituele Reis naar Cornwall

De reissom voor 10 dagen/9 nachten bedraagt € 1275. 

Inclusief:

 • 2 overnachtingen op basis van 2-p kamers met ontbijt in Tintagel*, Noord Cornwall (eerste en laatste nacht) waarvan de laatste nacht in Camelot Castle
 • 7 overnachtingen op basis van 2-p kamers in een groot huis in West Penwith* 
 • airconditioned vervoer in minibus tijdens het reisprogramma (naar programmaonderdelen van het reisprogramma)
 • deelname aan het bijzondere propramma vol magische zingeving
 • entreegeld voor zover vermeld in het programma
 • coaching c.q. persoonlijke begeleiding door Mario en Nathascha van Celtic Inspiration

* in sommige gevallen is het mogelijk om een kamer allleen te krijgen voor een kleine meerprijs (€15/nacht) en zolang de voorraad strekt

Niet inbegrepen

 • Het vervoer naar Cornwall - en het vervoer van daaruit terug naar Nederland. Soms is gratis meereizen met minibus vanuit NL mogelijk. Ja, dit is mogelijk op deze reis Lees meer hierover onder de tab 'Vervoer'.
 • Reis- en annuleringsverzekering (zelf regelen)
 • Maaltijden / drank (de kosten hiervan heb je zelf in de hand, normaal gesproken gemiddeld € 15 -20 per dag)
 • Persoonlijke uitgaven (denk hierbij bijv. aan: winkelen, telefoneren, entreegeld voor andere plaatsen dan inbegrepen in de reissom - etc.)

Vervoer

Vervoersmogelijkheden

Samhain 2013 LADY OF THE GIFT Magische Spirituele Reis naar Cornwall

Meerijden met minibus vanuit Nederland

Het vervoer naar het startpunt van deze reis - Tintagel, Noord Cornwall - en het vervoer van daaruit terug naar Nederland zit niet standaard inbegrepen in de reissom.

Indien we een minibus in NL huren en deze naar de startplaats rijden vanuit vertrekpunt Heerlen/Sittard, dan zijn eventuele mee-reizigers gratis welkom op de rit. Dan is opstappen in België ook mogelijk: bij tankstation Jabekke De Haan. Meereizen in de minibus is mogelijk.

Je moet dan wel zelf nog jouw vervoer naar Station Sittard of Heerlen regelen en betalen. Indien nodig kunnen we je reistips geven om naar Heerlen/Sittard te komen. Daarnaast kunnen we je ook helpen aan een lokaal contact voor een gunstig geprijsd nachtje in een B&B (bijvoorbeeld deze Pipowagen overnachting). We halen je op bij station Sittard en brengen je naar dit B&B. En daar halen we je ook op bij vertrek naar Cornwall.

Vliegen naar Exeter

Het vervoer naar het startpunt van deze reis - Tintagel, Noord Cornwall - en het vervoer van daaruit terug naar Nederland zit niet standaard inbegrepen in de reissom. Je kunt op deze reis wel gratis meereizen met de minibus die vanuit Heerlen vertrekt.

De snelste manier om in Cornwall te geraken is om een vliegticket naar Exeter Airport te kopen met de maatschappij Flybe.com. Een retourticket kost momenteel (1 juli 2013) €200,94 inclusief 10 kg handbagage en 20 kg koffer.

Je kunt het ticket online bestellen en betalen via bij http://www.flybe.com. De vluchtgegevens die je hierbij nodig hebt, zijn:

Heenreis: 31 oktober 2013
Vertrek Amsterdam om 14:35  uur - Aankomst Exeter 15:15 uur, vluchtnummer BE1534.
Je wordt door ons opgehaald bij vliegveld Exeter.

Terugreis: 9 november 2013
Vertrek Exeter om 10:15 uur- Aankomst in Amsterdam  12:55 uur, vluchtnummer BE 1533.
Wij kunnen je niet tijdig terugbrengen naar Exeter. Je zult een hele vroege bus of een taxi moeten nemen vanuit Camelot Castle inTintagel naar Exeter Airport (ca. 90 km) bijvoorbeeld deze lokale taxidienst: http://www.northcornwalltaxis.co.uk/Destinations.htm (hier kun je een offerte aanvragen). De kosten van de taxi/bus zijn voor eigen rekening.

Je kunt ook een andere maatschappij nemen naar Exeter Airport maar hou daarbij rekening met deze dag- en tijdgegevens: wij kunnen deelnemers op 31 oktober rond 16:00 uur oppikken op Exeter Airport dat we je op 9 november pas rond 11 uur kunnen afzetten bij Exeter Airport.

Hou ook rekening met de kosten voor het vervoer vanuit jouw woonplaats naar Schiphol Amsterdam en vice versa.

Eigen vervoer naar Cornwall

Het vervoer naar het startpunt van deze reis - Tintagel, Noord Cornwall - en het vervoer van daaruit terug naar Nederland zit niet standaard inbegrepen in de reissom. Je kunt op deze reis wel gratis meereizen met de minibus die vanuit Heerlen vertrekt.

Sommige mensen vinden het fijn om op eigen gelegenheid naar Çornwall te rijden omdat ze voor of na de reis er zelf nog een verblijf aan vast willen plakken.

Zij melden zich dan op de startdag van de reis op een nog nader te informeren tijdstip, bij de accommodatie in Tintagel. Het eigen vervoer blijft tijdens de Magische Spirituele Reis staan bij de accommodatie (of in diens omgeving). Vervoer tijdens de reis vindt plaats met de mede-reizigers in de minibus.

Inschrijven

Inschrijving & betaling

Samhain 2013 LADY OF THE GIFT Magische Spirituele Reis naar Cornwall

Inschrijven kan hier (klik op deze link)

Inschrijving sluit op 15 september 2013 of wanneer de reis vol is.

U kunt zich vrijblijvend inschrijven op de lijst met geïnteresseerden. Zodra een reis actueel begint te worden, ontvangen de geïnteresseerden een vrijblijvende email met het inschrijfformulier. Bij daadwerkelijke inschrijving voor een reis vragen wij het inschrijfformulier te retourneren. U hoeft pas te betalen zodra er zich 4 of meer geïnteresseerden zich definitief inschrijven voor de reis. Op dat moment sturen wij de inschrijvers een email met daarin een proforma factuur ter betaling. Na de ontvangst van de (aan)betaling is uw plekje op de reis definitief gereserveerd en u ontvangt een deelnemersbewijs/factuur. Deze heeft u tevens nodig bij het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering.

Betalingen

U kunt kiezen uit:

1) Aanbetaling (niet terugbetaalbaar) van € 300 bij inschrijving, restant € 975 te betalen voor 15 augustus 2013 door overmaking op bankrekening 390342599 t.n.v. Celtic Inspiration in Heerlen o.v.v. Cornwall 2013.
Belangrijk om te weten is dat u bij zich bij 'inschrijving met aanbetaling' toch verplicht tot het betalen van de gehele reissom, ook als blijkt dat u na de aanbetaling onverwacht de reis moet annuleren (het resterende reisbedrag vervalt dan niet). Maar mochten we uw plek kunnen opvullen met een vervangende betalende reiziger, dan hoeft u de resterende som niet alsnog te betalen. De aanbetaling kan niet worden terugbetaald. Wij adviseren altijd om een reis- en annuleringsverzekering te nemen.

2) Betaling van de gehele reissom € 1275 ineens bij inschrijving door overmaking op bankrekening 390342599 t.n.v. Celtic Inspiration in Heerlen o.v.v. Cornwall 2013.

TIP: Er is een prachtige Samhain meditatie als download (.mp3) beschikbaar bij Celtic Inspiration's online shop. Als deelnemende reiziger ontvang je deze download meditatie GRATIS.

facebookTwitter-2youtube-2blogger

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

logo-clean-bits-nl-120