REIS: Samhain 2012 'Swan Medicine' spirituele reis naar Avalon

samhain-swan-medicine-avalon-avebury

26 oktober t/m 2 november 2012

 Deze reis is momenteel VOLGEBOEKT, je kunt je alleen nog voor een reservelijst inschrijven.

In 2013 is er een 'Clear Vision Quest' Lente Equinox reis naar Glastonbury van 16 t/m 23 maart. Je kunt alvast je interesse ervoor kenbaar maken zodat je op de hoogte gehouden wordt van de ontwikkelingen.

8-daagse magische spirituele reis naar Glastonbury (UK)

Thema: Transformatie van de Zwaan

 Wij begeleiden maximaal 6 tot 8 deelnemers op een magische spirituele reis naar het mystieke Glastonbury en omgeving in Engeland. Het wordt de plaats van het eiland Avalon uit de Koning Arthur legende genoemd. Er zijn in deze tijd nog steeds Priesteressen van Avalon actief en Glastonbury heeft haar eigen Godinnentempel. De link naar Koning Arthur en diens legende zit verweven in de sjamaanse realiteiten die Glastonbury rijk is. Het is een dromerige plaats, een plek voor magie en een reis naar jezelf!

De Vrouwe van Avalon is altijd op de achtergrond aanwezig tijdens deze bijzondere reis waarin we afdalen in de mysteriën van het Zwaan Medicijn van het sterrenstelsel Cygnus (de Zwaan) met zijn ster Deneb, één van de grootste witte sterren die we kennen (110 x groter dan onze zon). Zo'n 15.000 - 17.000 jaren geleden, toen Deneb onze poolster was, werd het sterrenstelsel Cygnus gezien als de locatie van de 'hemel', de plek van leven en dood en de bron of het ontstaan van alle religies. De zwaan was de vogel waarop de zielen terugkeerden naar de bron. Diverse prehistorische tempels zoals Newgrange in Ierland, Avebury en Wayland's Smithy in Engeland of Callanish in de Hebriden, zijn uitgelijnd op het Cygnus sterrenstelsel. Wanneer je weet dat Glastonbury wordt gezien als het Nieuwe Jerusalem en we combineren dit met de zwaan waarop de Vrouwe van Avalon in haar Oude Wijze aspect in het landschap van Glastonbury terug te vinden is, én met het Zwaan medicijn van Cygnus, waar vinden we dan nog een betere plek om de transformatie van de Nieuwe Tijd in ons geboren te laten worden, dan in Glastonbury/Avalon?

              Neem een tijdje vrij om diepe interactie met de Natuur en Spirit aan te gaan!

In de Samhain periode is de natuur getooid in haar mooiste herfsttinten en het weer is vaak nog zonnig maar fris. Elke dag van je reis is gevuld met mystiek, natuurlijke schoonheid, magie, verrassing, humor en spiritualiteit!  Laat je meevoeren op de Michaël en Maria energielijnen en bezoek o.a. sleutel plaatsen uit Hamish Miller's baanbrekende boek over aarde-energieën: The Sun and the Serpent.

Het woord Samhain komt van 'Samhuinn' in de Schots-Gaelic en Ierse taal en betekent de maand november. Maar het verwijst ook naar het festival dat elk jaar plaats vindt op de eerste dag van november. Het Samhain festival wordt in de voormalige Keltische gebieden nog steeds elk jaar gevierd door folkloristische evenementen of vuurfeesten en is in essentie de viering van een 'nieuw jaar'.

Op deze unieke spirituele reis bezoeken we plaatsen in en rondom Glastonbury dat in het graafschap Somerset ligt, in Zuid-West Engeland. Een van de belangrijkste rode draden in al onze magische reizen zijn de Maria- en Michaël drakenpaden (aarde energiebanen). Deze banen zich al 'dansend' een weg door het oude en mystieke landschap van Engeland vanaf Zuid-Cornwall tot Noord-West Norfolk. Onderweg kruisen zich deze 'bloedvaten gevuld met levenskracht' diverse malen. Vaak op de (prehistorische) heilige tempels van onze voorouders. Zulke krachtplekken herbergen een speciale kwaliteit Op deze bijzondere plaatsen kunnen we gemakkelijk afstemmen op de wijsheid het het goddelijke mannelijke en het goddelijke vrouwelijke principe in jou en in het land.

Tijdens deze spirituele vakantie ga je samenwerken met de krachten en elementen van de aarde; ontdekken, inzicht ontvangen en omzetten naar actie. Zo zullen we in dit  ingetogen maar bijzondere seizoen van Samhain de zachte inspiratie en leiding van onze voorouders kunnen voelen. Op deze reis gaan we zelfs verder dan onze 'aardse' voorouders en nemen we het initiatief om ons ook weer te verbinden met onze 'sterren voorouders'. We herstellen verbindingen en sluiten onszelf weer aan op het grote kosmische netwerk van licht. We laten angsten los en worden hierdoor ondergedompeld in de kracht het heilige Samhain vuur dat ons helpt met het leggen van een basis voor transformatie tijdens het winterseizoen. We zeven de hazelnoten van kennis uit onze oogst en nemen afscheid van de afgelopen cyclus. Dit doen we op klein en groot niveau, door de jaarcyclus en de 26.000 jaren durende kosmische cyclus gepast af te sluiten. AL onze voorouders en hun (hervonden) wijsheid worden eer betoond terwijl we het Keltische Nieuwjaar en het Nieuwe Tijdperk binnenhalen met open harten!

Wij willen je graag begeleiden op een innerlijke en uiterlijke reis die terugvoert naar de Bron van kracht en wijsheid ! De ervaring van jouw verbinding met de Aarde en de subtiele invloeden van de energetisch geladen aardelijnen in combinatie met de kosmische invloeden van de binnenkomende lichtcodes, staan centraal in deze reis vol voorouderlijke wijsheid. Het is vooral een reis naar de ware kracht die de gehele natuur doorspekt en een pleister op het hart van de Aardse avonturier die vanuit de sterren hierheen kwam.

Je hebt voor deze reis geen specifieke voorkennis nodig; alles wat je nodig hebt zit al in jou besloten.Je hoeft alleen een open mind mee te nemen. Het magisch werk op deze reis is makkelijk toegankelijk.

De reis is verrassend en magisch - een ervaring waar je met een warm hart aan terugdenkt. Elke reis die wij ondernemen is weer uniek, vol met momenten van wonderlijke ervaringen, contact met de Aarde en samenwerking met de natuur. We kunnen niet alles voorspellen wat er gaat gebeuren maar dat maakt het juist zo magisch!

Programma in het kort

Tijdens de 'Spirit of Avalon' magische spirituele reis naar Glastonbury (en omstreken) gaan we de mooie en mystieke plekjes van Somerset niet alleen verkennen maar er ook magisch mee werken, o.a. door middel van meditatie, opdrachten, verkenning, healing en ritueel. In tegenstelling tot een typisch touristische reis is deze magische spirituele vakantie eerder een diep transformerende belevenis! Wij leiden en begeleiden je naar bijzondere (kracht) plekken, eeuwenoude tradities en vriendelijke lokale mensen met interessante verhalen of activiteiten. Het is een reis die inspeelt op het moment en waarbij er ook ruimte is om op eigen onderzoek uit te gaan. Door met kleine groepen van max. 6 personen te werken kunnen wij iedereen voldoende aandacht geven.

Plaatsen waarmee je in verbinding komt tijdens deze magische spirituele reis naar Glastonbury/Avalon komt, zijn:

 • Een mystieke wandeling door de Glastonbury Zodiac (sterrenbeelden) die weerspiegelt zijn in het heilige landschap rondom Glastonbury. Deze wandeling is de wandeling van de Schorpioen. Van het sterrenbeeld Schorpioen wordt gezegd dat dit het enige sterrenbeeld is dat, wanneer de schaduwzijde (de angel) eruit is, dat het kan transformeren naar de Adelaar. Maar we zouden ook kunnen kiezen voor een wandeling van de Zwaan in het landschap van Avalon.
 • Met behulp van de wichelroede bepalen we de plaats van de drie kruisingen van de Michaël & Maria aarde-energielijnen in Glastonbury. Op deze plaatsen werken we met transformatie op 1e (sacraal), 5e (hart) en 7e chakra (kruin) niveau.
 • We wassen ons met het heilige water van de White Spring onder de Glastonbury Tor en de Red Spring van de Chalice Well bron en vragen om inzicht, heling en transformatie in samenwerking met de natuurwezens en deva's van de Chalice Well tuinen.
 • In diepe meditatie en stilte van het hart de brug maken naar het Cygnus sterrenstelsel en luisteren wat het ons te vertellen heeft.
 • We zullen onze 'oude zelf' achterlaten in het transformationele Samhain vuur zodat het transformatieproces de nieuwe jij kan voortbrengen.
 • Je neemt (vrijblijvend) deel aan een of meerdere lokale Samhain vieringen (o.a. bij de Glastonbury Goddess Temple of de Chalice Well)
 • Verweven in de opdracht werk je in de Glastonbury Abbey met de kracht in deze plaats en in het bijzonder met de kracht van het Zwaan medicijn door de zachte Maria energie.

Dit is maar een kleine opsomming maar er wacht nog veel meer hartverwarmend moois op je in deze reis, we verklappen nog niet alles. In de reis komen in elk geval alle elementen terug: de aarde, het water, het vuur, de lucht en spirit. Zij helpen jou met de tranformatie van de Zwaan!

Toch komt ook de 'toerist in ons' aan zijn trekken: slenteren door historische markt-steden met authentieke winkeltjes, fish & chips uitproberen (met of zonder azijn), Engelse tea rooms en gezellige pubs. Maak kennis met typisch Engelse gewoonten en geniet van de 'oude' atmosfeer die het platteland van Engeland nog steeds heeft weten te behouden.

Neem ook vooral je sjamaanse trommel of wichelroeden mee (indien je deze bezit) want er zal gelegenheid zijn om hiermee te werken!

Het meer gedetailleerde magische reisprogramma ontvangen de deelnemers begin oktober 2012. Laat je verrassen!

Meer informatie over Glastonbury & omgeving

The Glastonbury Experience - een film preview!

Deelname

Er is plaats voor 5 tot 6 avonturiers. Status per 10 augustus 2012: 4 deelnemers ((aan)betaling binnen), 1 ingeschreven, 1 reservelijst.

In 2013 is er een 'Clear Vision Quest' Lente Equinox reis naar Glastonbury van 16 t/m 23 maart. Je kunt alvast je interesse ervoor kenbaar maken zodat je op de hoogte gehouden wordt van de ontwikkelingen.

Bekijk foto's en informatie over de accommodatie van deze Samhain reis naar Glastonbury

Wat zijn de unieke kenmerken van een magische spirituele reis onder begeleiding van Celtic Inspiration?

Praktische deelnamer informatie

Ervaringen van deelnemers aan een spirituele reis

Reissom

De reissom voor 8 dagen/7 nachten bedraagt € 960.

Inclusief:

 • retourtocht per minibus vanaf Station Heerlen
 • retourtocht per ferry Calais - Dover
 • 7 overnachtingen in een cottage op basis van gedeelde slaapkamers
 • vervoer per airconditioned minibus in Engeland
 • entreegeld Chalice Well en Glastonbury Abbey
 • deelname aan het reispropramma vol magische zingeving, rituelen en ceremoniën
 • coaching c.q. persoonlijke begeleiding door Mario en Nathascha van Celtic Inspiration

Reistijden

Heenreis: 26 oktober 2012
(vertrek Heerlen: rond 04:00 uur in de nacht van 25 op 26 oktober, aankomst Glastonbury: ca. 12:30 uur)

Terugreis: 2 november 2012
(vertrek Glastonbury: rond 10.30 uur, aankomst Heerlen: ca. 00:00 uur)

Het staat je vrij om geen gebruik te maken van het vertrek per minibus vanaf Heerlen en om in plaats daarvan op eigen kosten een ticket Amsterdam - Bristol te regelen. Indien je besluit te gaan vliegen, dan heb je de volgende vluchtgegevens nodig:

Meest gunstige tijden
Heenreis: met KLM vertrek op 26 oktober vanaf Schiphol Amsterdam om 12:45, aankomst Bristol om 12:55 uur lokale tijd.
Terugreis: met KLM vertrek 2 november vanaf Bristol om 13:25 uur - aankomst in Amsterdam lokale tijd 15.40 uur.
De prijs voor een dergelijk retourticket met KLM is op dit moment (begin juli 2012): € 108. Dit is inclusief belasting en koffer.

Je kunt ook een andere maatschappij nemen naar Bristol Airport maar hou daarbij rekening met deze dag- en tijdgegevens:
wij kunnen deelnemers op 26 oktober om ca. 14 uur oppikken op Bristol Airport en afzetten op 2 november omstreeks 12:00 uur.

Inschrijving & betaling

Inschrijven kan hier

U kunt zich vrijblijvend inschrijven op de lijst met geïnteresseerden. Bij inschrijving voor een reis vragen wij u pas te betalen zodra de reis voldoende deelnemers heeft. Wanneer de reis is volgeboekt, sturen wij u een email met daarin een proforma factuur ter betaling. Na de ontvangst van de betaling is uw plekje op de reis definitief gereserveerd en u ontvangt een defnitief deelnemersbewijs (factuur). Deze heeft u nodig bij het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering.

U kunt kiezen uit:
Aanbetaling van € 200 bij inschrijving, restant van €760 te betalen voor 30 augustus 2012 door overmaking op bankrekening 390342599 t.n.v. Celtic Inspiration in Heerlen o.v.v. Samhain 2012.

Betaling van de gehele reissom € 960 ineens voor 30 augustus 2012, door overmaking op bankrekening 390342599 t.n.v. Celtic Inspiration in Heerlen o.v.v. Samhain 2012. Deelname geschiedt op volgorde binnenkomst betaling.

Bij inschrijving of betaling na 30 augustus 2012 graag even contact met ons opnemen. We staan u graag te woord!

TIP: Er is een prachtige Samhain meditatie als download (.mp3) beschikbaar bij Celtic Inspiration's online shop. Als deelnemende reiziger ontvang je deze download meditatie GRATIS - uiterlijk 2 weken voor aanvang reis.

neem-vrij-banner
facebookTwitter-2youtube-2blogger

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

logo-clean-bits-nl-120