Kunt u niet kiezen tussen Dartmoor of Glastonbury reis?

Dan hebben we wat tips die misschien helpen....

Dartmoor Spirituele Reis - Herfst 2012Als je van mooi, wild, afgelegen natuurschoon en heuveltoppen houdt, dan is Dartmoor de betere keuze. Dartmoor is minder bevolkt. Op deze reis bezoeken we ook de kustplaats Tintagel, waarvan wordt gezegd dat het de geboorteplaats van Koning Arthur is. En we brengen een bezoek aan het eeuwenoude bedevaartsoord in een beboste vallei waar een waterval de plek aangeeft waarin Koning Arthur zichzelf spiritueel herdoopte. In Tintagel zijn een aantal leuke winkeltjes die spirituele snuisterijen verkopen en je kunt de grot van Merlijn bezoeken bij laag tij. Het thema Regenboogbrug heeft te maken met de brug tussen onze wereld en 'de andere wereld' (spirits van o.a. overleden dieren kunnen je bereiken over deze brug). De regenboogbrug wordt gebruikt voor het bouwen van een persoonlijke brug vanuit het verleden naar het heden en naar toekomst en de verbanden leren zien in jouw leven, het ontdekken van je eigen 'pot met spiritueel goud' betekent dat je (h)erkend dat alles in het universum onderling verband heeft en dat dingen die gebeuren in jouw leven niet voor niets zijn geweest. Je ontdekt dan de kracht in jezelf, jouw 'oogst' tot nu toe en vanuit deze kracht kun je jouw leven verder vorm geven. Het Mabon/Herfst-Equinox seizoen is het seizoen van de oogst en is de perfecte omlijsting van onze Dartmoor Regenboogbrug reis. De heidegebieden/natuur van Dartmoor is begonnen aan haar herfstkleuren pracht - een laatste mooie tentoonstelling van het leven dat gedijt heeft in het afgelopen zonnejaar (de zon cyclus die de seizoenen beïnvloedt).

Glastonbury spirituele reis - Samhain - Keltisch NieuwjaarAls je houdt van kijken naar een bonte stoet van mensen van allerlei spirituele pluimage, verkennen van rijen winkels met magische en spirituele koopwaar en boeken, deelnemen aan goedbevolkte vieringen (Godinnentempel, Chalice Well), dan zou Glastonbury misschien meer iets voor jou kunnen zijn. Glastonbury en omgeving zijn drukker bevolkt dan Dartmoor. Het thema van de Glastonbury reis ligt op onze verbinding met het thema Zwaan (de zwaan in het landschap van Glastonbury, de zwaan van Godin Brigid, de zwaan van het sterrenstelsel Cygnus, van lelijke eend tot zwaan etc.). De zwaan is de drager van de zielen van de doden naar 'thuis', dit sluit mooi aan op het Samhain festival. We verdiepen ons in het landschap in en rondom Glastonbury, bezoeken de heilige bronnen, de restanten van de abdij, de Glastonbury Tor etc. De nadruk ligt op de energiebanen in de aarde en de connectie van het landschap met de sterren en de betekenis/functie van de mens in het centrum tussen hemel en aarde. Net als bij de Dartmoor reis ontdek je dan de kracht in jezelf en vanuit deze kracht kun je jouw leven verder vorm geven. Het Samhain festival (avond & nacht 31 oktober) is een festival van de dood & wedergeboorte, het is tevens het einde van het oude jaar en het begin van het nieuwe jaar!

Het grootste verschil tussen de Dartmoor en Glastonbury reis is de stilte & rust en minder bevolking/meer natuur van de Dartmoor reis tegenover de bruisendheid met poelen van hier en daar rust & stilte en natuur van de Glastonbury reis.

Uiteindelijk kiest jouw hart voor Dartmoor of Glastonbury (let tijdens het lezen op wanneer jouw hart opleeft en zegt 'ja, die!')

facebookTwitter-2youtube-2blogger

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

logo-clean-bits-nl-120